Friday, February 3, 2012

Rent A Tent Vrouwenpolder

Photos of Rent A Tent Vrouwenpolder

POËZIE - Hollands Maandblad
'wat rent er die haas', 20 'Ter vliering neuken boeren hier', 21.

Winsumer boer bedenkt revolutionaire manier van bemesten










WINSUM - Boer Klaas Wolters in Winsum heeft een revolutionaire manier van bemesten bedacht, waarmee bijna de helft minder ammoniak vrijkomt dan met de gangbare methodes.

Boeren zijn sinds het begin van de jaren '90 verplicht om hun mest in het land te injecteren. Volgens Wolters kleven daar grote nadelen aan. Hij gebruikt daarom een mesttank met twee openingen. Uit het ene gat komt mest en uit het andere water. De ammoniak bindt aan het water, wordt omgezet in ammonium en hecht aan de bodem. Daar dient het als goed plantenvoedsel. Bovendien wordt de grond minder beschadigd dan bij injecteren.

Uit een eerste onderzoek van de Landbouwuniversiteit Wageningen blijkt dat het systeem alle verwachtingen overtreft.


Drie idyllen, oktober 1997, 599, 33-35. 'Portieren slaan, house hakt', 33 'Klam drenkt een misten dek', 34 ...

Boeren de dupe van nieuw verkeersplan Emmen










Boeren in Emmen en omgeving worden de dupe van het nieuwe gemeentelijke verkeers- en vervoersplan. Dat zegt landbouworganisatie LTO.

Daarin staat dat de rotonde op de autoweg Emmen-Ter Apel bij motorsportcentrum Pottendijk vervangen wordt door een tunnel. Volgens LTO wordt landbouwverkeer hierdoor gedwongen door de bebouwde kom te rijden. Ook de afsluiting van de rondweg voor landbouwverkeer is tegen de zin van de boeren.


Fetch Document

No comments:

Post a Comment